15 december 2020

Ontdek de smaken van Flevoland

De Flevour Box: ontdek de smaak van Flevoland. Een inspiratiebox die eens per maand uitkomt met verschillende producten uit Flevoland.

Ontdek de smaken van Flevoland

Eva Flantua zet met haar bedrijf Studio Daagsch de Flevolandse gastronomie op de kaart. ‘Een van de manieren om (toekomstige) inwoners van Flevoland bekend te maken met alle producten die we hebben in de omgeving, is de Flevour Box. Een inspiratiebox die eens per maand uitkomt met verschillende producten uit Flevoland.’ vertelt Eva. Samen met lokale boeren en ondernemers stelt zij de box samen en regelt ze de organisatie eromheen. Wij spraken haar over het toffe initiatief van de Flevour Box.

‘Aan het begin van de corona crisis zag je door heel Nederland boxen met lokale producten ontstaan. Samen met Food Cabinet, Vereniging Flevofood en de Lelystadse Boer heb ik dit initiatief opgepakt voor Flevoland en zijn we in gesprek gegaan met alle lokale partijen. Iedereen was reuze enthousiast en twee weken later werden de eerste boxen ingepakt! Van de eerste box verkochten we maar liefst 1.200 exemplaren in zes weken. Inmiddels is het concept iets veranderd en leveren we eens per maand een andere box en hebben we ook een borrelbox aan het assortiment toegevoegd.’ vertelt Eva trots.

‘De boxen zijn voor 95% gevuld met lokale producten uit Flevoland. Ons doel is om mensen kennis te laten maken met de smaak van Flevoland. Een belangrijk onderdeel van deze smaak is dat het ook wereldse smaken zijn. Zeker in een stad als Almere, een stad waar mensen met meer dan 200 verschillende culturele achtergronden wonen. De smaak van Flevoland is dus niet alleen de aardappel, maar ook de roti die ermee gemaakt wordt. Zo werken we bijvoorbeeld samen met Nadia Zerouali. Zij is niet alleen inwoonster van Almere, maar ook ambassadeur van de Flevour Box én ze heeft een eigen kruidenlijn. Deze kruiden zitten af en toe ook in de box om juist de wereldse smaken tot hun recht te brengen.’

‘Naast de box brengen we ook eens per maand het Flevour Magazine uit. Hier staan verschillende recepten in van gerechten die je met ingrediënten uit de box kunt maken, maar vind je ook interviews met de boeren uit de box. Zij vertellen over de bijzondere producten in de box, maar leggen ook uit wanneer er geoogst en geplant wordt.’ Ben je benieuwd naar de Flevour Box? Je kunt hem bestellen via de website van Lokaal voedsel Flevoland. Hier vind je ook meer informatie over de box en is het inspiratie magazine te lezen.