Eva Flantua zet met haar bedrijf Studio Daagsch de Flevolandse gastronomie op de kaart. ‘Een van de manieren om (toekomstige) inwoners van Flevoland bekend te maken met alle producten die we hebben in de omgeving, is de Flevour Box. Een inspiratiebox die eens per maand uitkomt met verschillende producten uit Flevoland.’ vertelt Eva. Samen met lokale boeren en ondernemers stelt zij de box samen en regelt ze de organisatie eromheen. Wij spraken haar over het toffe initiatief van de Flevour Box.

‘De boxen zijn voor 95% gevuld met lokale producten uit Flevoland. Ons doel is om mensen kennis te laten maken met de smaak van Flevoland. Een belangrijk onderdeel van deze smaak is dat het ook wereldse smaken zijn. Zeker in een stad als Almere, een stad waar mensen met meer dan 200 verschillende culturele achtergronden wonen. De smaak van Flevoland is dus niet alleen de aardappel, maar ook de roti die ermee gemaakt wordt. Zo werken we bijvoorbeeld samen met Nadia Zerouali. Zij is niet alleen inwoonster van Almere, maar ook ambassadeur van de Flevour Box én ze heeft een eigen kruidenlijn. Deze kruiden zitten af en toe ook in de box om juist de wereldse smaken tot hun recht te brengen.’
