veelgestelde vragen

Alles en meer over Ancker. Heb je nog vragen over het project Ancker in Almere Hortus? Kijk hieronder voor de antwoorden.

Ancker

Hoe ziet een waterwoning eruit?

Hoe jouw waterwoning eruit ziet bepaal je grotendeels zelf. Je kunt kiezen uit meerdere vooraf ontworpen waterwoningen in verschillende soorten en maten. Voor de afbouw aan binnen- en buitenzijde is er veel ruimte voor jouw eigen wensen.

Met welk budget moet ik rekening houden voor de aankoop van een waterwoning?

Wat jouw waterwoning uiteindelijk gaat kosten is afhankelijk van de keuzes de jij zelf maakt. Maar voor de aankoop adviseren wij rekening te houden met een aankoopprijs van minimaal €500.000,- v.o.n. 

Hoe werkt de financiering van een drijvende waterwoning?

De financiering van een drijvende waterwoning werkt anders dan de financiering van een grondgebonden woning. Voor de aankoop van een waterwoning is het mogelijk een hypotheek te verkrijgen via de Rabobank en Triodos bank. Anders dan bij een grondgebonden woning kun je maximaal 90% van de waarde financieren. Het is dus belangrijk dat je voldoende eigen geld hebt. Laat je vooraf goed adviseren over de mogelijkheden.

 

Kan ik een plezierbootje aanleggen bij mijn waterwoning?

Je kunt een plezierbootje aanleggen bij je waterwoning. Op alle waterkavels is hiervoor ruimte gereserveerd. Het Weerwater is met de boot via verschillende routes te bereiken.

Kan ik zwemmen in het weerwater?

Je kunt zwemmen in het Weerwater. Er zijn meerdere strandjes aanwezig en een waterskibaan. Voor de actuele zwemwaterkwaliteit check altijd de website van de omgevingsdienst Flevoland www.ofgv.nl 

Wat is de Floriade Expo 2022?

De Floriade Expo 2022 is een initiatief van de Floriade BV., gemeente Almere en de Ondernemers Vereniging Almere Centrum. In 2022 is Almere hét podium van de expo Floriade Almere 2022. De expo staat in het teken van de groene stad van de toekomst. Met workshops, lezingen en demonstratie in de thema’s Groen, Voeding, Mobiliteit, Energie en Gezondheid worden de bezoekers meegenomen naar de groene stad van de toekomst. Het Floriade Festival vindt plaats van 14 april tot en met 14 oktober 2022. Voor meer informatie kijk op www.floriade.com

Hoe komt de stadswijk Hortus eruit te zien na de Floriade Expo?

Hortus is een autoluwe stadswijk aan het Weerwater, waar energie wordt opgewekt en circulariteit en innovatie centraal staan. Hortus is de groene verrijking van Almere. Een prachtig voorbeeld voor steden in de hele wereld. Hortus wordt een wijk met verschillende woonsferen met uitbundig groen en wijds water. Een genot om in te mogen wonen. Kijk voor meer informatie op www.hortus.nl